Els Papaver (roselles i cascalls) de la #floraSCF

Papaver_mosaic

Al nostre territori hi trobem 4 tipus diferents de roselles, que podem observar sobretot als sembrats, als marges dels camps, a les vores dels camins i en alguns herbassars.

Papaver rhoeas de flors vermelles i càpsules subesfèriques és la més freqüent de totes i es pot trobar en qualsevol dels ambients esmentats.

Papaver rhoeas

Papaver dubium subsp. dubium de flors també vermelles, però amb les càpsules 2-3 vegades més llargues que amples, és una espècie molt menys freqüent que trobem sobretot en marges de camps i vores de camins:

Papaver dubium

Papaver somniferum subsp. setigerum és un cascall silvestre de flors rosades o liloses, amb les fulles poc dividides que abracen la tija i amb una càpsula globosa. És molt poc freqüent al nostre territori, on només apareix en alguns camps i herbassars.

Papaver somniferum subsp. setigerum

Papaver somniferum subsp. somniferum és cultivat com a planta ornamental i molt rarament apareix fora de cultiu en indrets on hi arriben llavors procedents d’aquest cultiu. Es pot diferenciar de l’anterior per les càpsules, que són molt més grans.

Papaver somniferum subsp. somniferum

___