Quatre noves espècies de plantes al·lòctones a Santa Coloma de Farners

Portada_Guilleries_IV

En aquest article al Butlletí de la Institució Catalana d’Història Natural aportem informació sobre la presència de quinze espècies de plantes al·lòctones al sector oriental del massís de les Guilleries que no s’hi coneixien fins ara. Tres d’elles es citen per primera vegada a Catalunya com a plantes al·lòctones i la resta són plantes rares al nostre país.

D’aquestes quinze espècies, quatre han estat localitzades dins del municipi de Santa Coloma de Farners. Es tracta d’Amaranthus hypochondriacus (originària d’Amèrica del Nord), Bothriochloa barbinodis (Amèrica), Ophiopogon japonicus (Àsia oriental) i Zephyranthes candida (Amèrica del Sud).

Aquestes plantes introduïdes s’afegeixen a les més de 200 espècies de flora al·lòctona que ja coneixíem al municipi i que representen més del 20% del total de la flora de Santa Coloma de Farners.

(Cliqueu sobre el nom de l’espècie per accedir a la fitxa de detall)

Les troballes s’han fet en el marc del projecte de La flora vascular de les Guilleries orientals. Catàleg, caracterització florística i espècies singulars (Premi de Recerca Guilleries 2021 de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar (UdG – UVic-UCC).

Més informació: Gesti, J. 2022. Aportacions al coneixement de la flora de les Guilleries orientals i àrees properes (nord-est de Catalunya) – IV. Butlletí de la Institució Catalana d’Història Natural, 86(2): 37-42.

___